Giv din salat et twist med bøgens frugt

Når bøgetræerne smider sine frugter om efteråret, kan de indgå i aftensmaden som et lækkert twist i din salat.

15. november 2016

Bøgetræet er det mest almindelige løvtræ i Danmark, og dets frugt hedder bog, men i gamle dage kaldte børn dem for grisenødder. De smager tilfældigvis meget bedre end øgenavnet lyder - især i en lille salat.

Du kan finde dem overalt i naturen. Det eneste du skal gøre, er at lede, og det du skal bruge, er lidt tålmodighed, når nødderne skal pilles ud af skallen. God appetit! 

Tip: I skal ikke spise for mange af nødderne, men det er helt fint at bruge dem i salaten.

Det skal du bruge

  • Pose til at samle nødder i
  • Lille kniv
  • Pande
  • Dine ynglings ingredienser til en salat

Tip: Nødderne er lette at genkende. De er små og trekantede. De sidder to og to i en lille skål med fire klapper og pigge på siderne.

Sådan gør du

  1. Tag en tur i skoven og saml de små nødder.
  2. Pil den yderste brune skal af nødderne.
  3. Rist nødderne på en tør pande til de bliver lidt brune.
  4. Drys dem i salaten.

 

 

Bøg kan bruges til mange ting

Bøg er et universalmiddel, og har været brugt til alverdens ting gennem tiden f. eks

  • vaskemiddel
  • vognsmørelse
  • sødemiddel til øl
  • farve til smør
  • marcipan
  • madolie
  • brændsel

 

Nyhedsbrev

Få nyt om natur og miljø og tips til en grøn hverdag.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?