Tre ting du kan bruge indmaden fra din græskarmand til

Har du lavet en græskarmand, og ved du ikke, hvad du skal bruge indmaden til? Vi har samlet tre lækre opskrifter, som du kan eksperimentere med, når græskarmanden er lavet.

18. oktober 2016

Når græskarret er udhulet, kniven er lagt og græskarmanden er lavet, hvorfor så ikke fortsætte græskar-festen og lave mad af kødet? Dig og din familie kan nemlig nemt lave lækre snacks af kernerne eller bruge kødet i bagværk, salat eller en varm suppe. 

1) Ristede græskarkerner med salt

Det skal du bruge

  • Græskar
  • Vand
  • Olie
  • Salt

Sådan gør du

  1. Udhul græskarret.
  2. Pil kernerne fra kødet og vask dem.
  3. Tør kernerne i 2-3 timer i en lun ovn.
  4. Rist kernerne i lidt olie på en pande, og drys med salt.

2) Græskarsuppe

Det skal du bruge

  • 1 kg græskar (uden kerner)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 7,5 dl hønsefond
  • Salt, peber og sukker

Sådan gør du

  1. Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde i ca. 20-25 minutter.
  2. Skær græskarret i mindre stykker, og kom i gryden med løgene.
  3. Sauter i yderligere 5 minutter.
  4. Tilsæt hønsefond, og kog, til græskaret er mørt.
  5. Blend suppen til en jævn masse.
  6. Bland med yoghurt, til suppen har en lind konsistens.
  7. Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

3) Græskarboller

Det skal du bruge

  • 400 g græskarkød
  • 25 g smør
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. groft salt
  • 150 g durummel
  • 700 g hvedemel

Sådan gør du

  1. Riv græskarkødet groft.
  2. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt vandet.
  3. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt kærnemælken.
  4. Rør gæren ud.
  5. Tilsæt græskarkød og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  6. Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  7. Dæk skålen, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  8. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
  9. Form dejen til et rundt brød, og stil det på en plade med bagepapir.
  10. Dæk brødet til, og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
  11. Pensl brødet med kærnemælk.
  12. Bag det midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

 

 

Nyhedsbrev

Få nyt om natur og miljø og tips til en grøn hverdag.

Hvilke nyhedsbreve vil du gerne modtage?