180.000 danskere fandt vej ud i naturen

Træklatring, kajakroning, orienteringsløb og sælsafari. Søndag den 14. september deltog tusindvis af danskere i fejringen af Naturens Dag, der samtidig blev kulminationen på en uge, hvor mere end 130.000 børn fandt vej ud i naturen.

17. september 2014

Søndag den 14. september deltog 50.000 danskere på mærkedagen for naturoplevelser, da 250 arrangementer på landsplan slog dørene op til den lokale natur. På en dag med regnbyger og grå toner bed fiskene ekstra til på krogene, og de besøgende kastede sig blandt andet ud i havkajakker og GPS-guidede orienteringsløb i skoven.

I ugen op til Naturens Dag havde 130.000 børn sammen med deres skoler og dagsinstitutioner allerede været ude i naturen. Dermed fandt i alt 180.000 danskere i år vej ud i naturen i anledning af Naturens Dag. Det er ny rekord.

Flere naturoplevelser

Direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen er godt tilfreds med, at så mange familier valgte at opsøge naturoplevelser i søndags.

- De har fået nogle gode oplevelser med hjem, som kan give dem mod på endnu flere i fremtiden. Det er netop formålet med Naturens Dag at give danskerne inspiration til, hvad man kan lave i naturen, siger han.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, der står bag initiativet Naturens Dag. I søndags blev dagen gennemført for tiende år i træk og under temaet ’Find vej ud i naturen’.

Godt for børnene

Ifølge en undersøgelse, som Gallup lavede for Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet i 2012, er det kun hvert fjerde barn, der dagligt kommer ud i naturen, mens det generelle billede er en halvering af aktiviteter i det fri sammenlignet med bedsteforældrenes generation.

- Børn har rigtig godt af at komme ud i naturen, og blandt andet derfor afholder vi Naturens Dag. Når børn leger i og udforsker naturen, får de lov at bruge både deres kroppe, hoveder og sanserne samtidig, siger præsident for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen.

I år fik børnene blandt andet mulighed for at komme på orienteringsløb, fiske efter flodkrebs og samle og smage på naturens vilde bær og svampe.
 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Børn
NATUROPLEVELSER. Over hele landet fik danskerne oplevelser i naturen på Naturens Dag. Ved kysterne blev der fanget krabber og spejdet efter sæler, mens byernes lommeparker blev friseret med le og afsøgt for spiselige frugter og bær.      

Fakta

  • Naturens Dag er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet og sponsoreret af Nordea-fonden og Fjällräven.
  • I år deltog 180.000 danskere i naturaktiviteter op til og på selve Naturens Dag. Det er ny rekord.
  • Formålet med Naturens Dag er at åbne naturen op for danskerne gennem friluftsaktiviteter, der giver dem lyst til at bruge naturen i hverdagen.

Kontakt

Ole Laursen
Funktionsleder for Frivillige, Børn & Unge

23 44 12 19
ola@dn.dk

Kontakt

Sanne Liv Lembrecht BuggeskovSanne Liv Lembrecht Buggeskov
Journalist

61 66 07 77
Sanne@dn.dk