Ulven får opholdstilladelse i Danmark

Danmarks Naturfredningsforening har i 2013 sammen med blandt andet landbruget og skovforeningen i enighed lavet en indstilling til Vildtforvaltningsrådet om en plan for ulven i Danmark. 

Ulv

De seneste bekræftede oplysninger er, at der i Danmark er 3 eller 4 hanulve, som strejfer rundt. De er en del af den nordøsteuropæiske bestand.

Ulvenes tilbagevenden indebærer en reel fare for angreb på husdyrhold og dermed konflikter mellem rovdyr og økonomiske interesser af helt nye dimensioner i Danmark.

Men de mange myter om ulvene giver store og følelsesmæssige udfordringer.

Miljøministeren besluttede derfor at lave en forvaltningsplan, som skulle forebygge og håndtere angreb og formidle fakta i lokal dialog. 

Danmarks Naturfredningsforening var sammen med blandt andet landbruget og skovforeningen en del af den nedsatte ulveforvaltningsgruppe, som lavede en indstilling til Vildtforvaltningsrådet. Her er det lykkedes at nå til enighed i både gruppen og Vildtforvaltningsrådet om en plan, der naturligvis både vil respektere de internationale forpligtelser, håndtere de reelle konflikter på en konstruktiv måde og indebære en løbende formidling og dialog lokalt for at luge ud i myterne.

Læs nyhed: Plan klar for ulvens fremtid i Danmark

Årsrapport 2013

Støt DN

Danmarks Naturfredningsforening har brug for din støtte.

For kun 1 krone om dagen kan du være med til at gøre en forskel for naturen og miljøet.

Bliv medlem