Ny muslingepolitik – et skridt i den rigtige retning

Regeringen kom i 2013 med en politik for muslingefiskeri, som er et positivt skridt i den rigtige retning. Danmarks Naturfredningsforening har gennem flere år presset for at få den skadelige muslingeskrabning ud af de internationale Natura 2000 beskyttelsesområder.

Muslinger

I juni 2013 udsendte regeringen sin nye muslingepolitik, som indebærer, at muslingeskrab sammen med andre menneskelige aktiviteter fremover kun må påvirke 13-15 procent af Natura2000-områderne set over en 5-årig periode. Stenrev og ålegræsområder skal
friholdes.

Danmarks Naturfredningsforening mener i lighed med 18 andre grønne organisationer, at muslingeskrab ikke hører hjemme i Natura 2000-områderne, fordi Natura 2000-områderne skal sikres som egentlige beskyttede områder. Det mål vil Danmarks Naturfredningsforening fortsat forfølge.

Men Danmarks Naturfredningsforening har deltaget i en positiv dialog om den ny muslingepolitik og ser den som et vigtigt skridt i den rigtige retning. Politikken skal også sætte gang i udviklingen af alternativer til muslingeskrab i form af forskellige former for dyrkning.

Læs nyhed: Færre muslingeskrab i Natura 2000

Læs nyhed: Forbedret muslingepolitik lukker EU sag

 

Årsrapport 2013

Støt DN

Danmarks Naturfredningsforening har brug for din støtte.

For kun 1 krone om dagen kan du være med til at gøre en forskel for naturen og miljøet.

Bliv medlem