Ørnetur til Enø 2013


Fra en tidligere tur i 2011 med fire Havørne i flugt over vandet

DN-Næstved arrangerer årligt en tur til Enø.

Her kan du læse mere om det kommende arrangement:


Lørdag den 23 februar er der igen ørnetur på Enø. I skrivende stund er har isen lagt sig på fjorden, og dens fugle er samlet i vågerne. Det har ørnene opdaget og de går til den med blishøns og andre svømmefugle. Dagligt er her 10-15 ørne som sidder på isen ved siden af deres bytte. De har ikke held med sig hver gang, men dramatisk kan det se ud. Ind imellem er der dog en der har held med sig, og så starter der tit et slagsmål om byttet. Den største og stærkeste vinder! Det er næsten som en vildmark når isen har dækket fjorden.

 Naturen  er dog noget usikkert noget og særligt når man gerne vil vise dens pragt. Bestanden af havørne er dog gået meget frem både her og i vore nabolande så chancerne skulle være gode også på denne dag. De naturscenerier man oplever med ørnene i dag var slet ikke mulige for blot 15 år siden.

 Turen er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Næstved. Vi starter fra Draget (vendepladsen) for enden af Enø Kystvej klokken 10.00. Derefter går vi cirka 1 km hver vej til ørnene viser sig. Husk varmt tøj  og medbring gerne kikkert. Turen varer et par timer eller til den enkelte har tabt tålmodigheden, fryser eller set ørnene. Turen er gratis.

Turleder John Bang Jørgensen Telefon: 5544 0015

Tid: Start: 23-02-2013, kl. 10:00 /  Slut: 23-02-2013, kl. 12:00


Mødested: Vi starter fra Draget (vendepladsen) for enden af Enø Kystvej Enø Kystvej


Arrangør DN Næstved


Kontakt:
John Bang Sørensen
Telefon: 5544 0015

glenten@mail.dk


Tilmelding er ikke krævet