Hvor grøn er du?

En hare
En snog
En vibe
Et egern
Et stjerneskud
 
En krabbe
En fisk
En frø/haletudse
En salamander
En bænkebider
 
Kastanjer
En forstening
En fuglefjer
Vilde bær, som du har spist
En fuglerede
 
Bygge en hule
Kælke om vinteren
Lave mad over bål
Sove i naturen om natten
At blive gennemblødt af regnen
 
At bade i havet
At være på skovtur
At kravle højt op i et træ
At hjælpe et dyr
At fare vild

 

Få Ugens Naturoplevelse

Ugens Naturoplevelse er Naturkatapultens elektroniske ugebrev med sjove, spændende ideer til familie-naturoplevelser, der passer til årstiden. Tilmeld dig og få en e-mail i din indbakke hver uge.

Tilmeld dig her

Test dig selv med naturbarometeret!

Vi har med hjælp fra Gallup spurgt 1125 børn, om de har set, fanget, fundet, prøvet eller oplevet 25 ret almindelige ting i naturen. Du kan se resultaterne af de enkelte spørgsmål i undersøgelsen ved at klikke på overskrifterne i kolonnen til venstre. 

Fire ud af ti børn har oplevet mindst 20 af 25 helt almindelige naturoplevelser. Og to ud af ti har haft mindre end 15 af de naturoplevelser, du ser i kolonnen til venstre.

For eksempel har 10 procent af danske børn ikke prøvet at bade i havet, omkring 80 procent har ikke set en vibe og mindre end 50 procent af de danske børn har set et stjerneskud. Undersøgelsen er foretaget blandt børn i Danmark i alderen 5 til 12 år. I en tidligere Gallupundersøgelse har man spurgt forældre og bedsteforældre om deres børns brug af naturen i dag.

Test dig selv, dine børn eller børnebørn og se, hvor grønne I er. Sammenlign med resultaterne fra Gallupundersøgelsen og hent inspiration til flere naturoplevelser ved at klikke på knapperne her.

Du er mørkegrøn
Hvis du kan svare ja til 20 eller flere af de 25 spørgsmål til venstre. Fortsæt de gode takter og giv naturglæden videre til dine børn og børnebørn.Du er lysegrøn
Du er godt på vej, hvis du kan svare ja til over 14 men mindre end 20 af de 25 spørgsmål til venstre. Få ideer til, hvordan du kan klatre op ad stigen ved at klikke på spørgsmålene.

Du er lidt bleg
Du kan svare ja til mindre end 15 af spørgsmålene til venstre. Du får for få naturoplevelser og bør med det samme hente gode råd og ideer ved at klikke på spørgsmålene.