Find arrangement - Giv naturen en hånd

Med sav, ørnenæb og le kan du bidrage til en smukkere og mere varieret natur over hele landet. Tag familien med på tur og hjælp engens blomster, hedens lyng eller få din egen ko.

Naturen har brug for en hånd, fordi alt for mange naturperler er i fare for at gro til. Når engen bliver til skov eller heden til krat, så mister mange naturperler deres unikke skønhed og sammen med dem levestederne for mange truede dyr og planter.

I gamle dage sørgede landbruget for at holde naturen åben. Får og beder spiste løs af lyngheden, kvier og kalve tog sig af græsset på enge og overdrev og selv magre jorde kunne brødføde en husmand og hans familie. I dag holdes naturen åben ved hjælp af naturpleje.

Tag familien med på tur

Projekt ”Giv naturen en hånd” vil gennem konkrete naturplejeaktiviteter gøre naturpleje til en sag for dig og mig. Du kan sammen med frivillige fra DN - og sammen med dine børn, børnebørn eller forældre - helt uforpligtigende gøre en konkret og synlig forskel for naturen.

Mød op ved et af de mange arrangementer rundt om i landet. Du kan også finde en plejegruppe nær dig - eller selv starte et projekt

Find arrangement


VIDEO. Frivillig naturpleje på Melby Overdrev

Kontakt

Majken SundahlMajken Sundahl
Naturpleje, ture og arrangementer

61 60 68 01
majken@dn.dk

Kontakt

Nick LeyssacNick Leyssac
Organisation og frivillige

31 19 32 50
nl@dn.dk  

Plejegrupper

Vi har lavet Danmarkskort over over alle naturplejegrupper og kogræsserlaug. Se om der sker noget i nærheden af dig.

Se kortet her

Start pleje-projekt

Se her for at læse mere om, hvordan du starter et naturpleje-projekt:

Start et høslætlaug

Start en kogræsserforening

Start førstegangspleje af heder og enge